Tietoa minimurhiksesta

Kiinnostaako minimurhis?

Minimurhis on lyhenne minimurhamysteeripelistä. Minimurhis on tavallista murhamysteeripeliä lyhyempi peli, joka kestää noin 2 tuntia. Minimurhikseen voi osallistua 8 – 9 pelaajaa.

Minimurhista pelataan pöydän ympärillä istuen. Kaikki pelaajat pukeutuvat roolinsa mukaisesti ja lukevat vuorosanoja pelivihkoistaan. Tarkoituksena on saada selville, kuka tai ketkä pöydässä istujista ovat murhaajia. Peliin voi heittäytyä vapaasti – pelaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

Tarinamestarit ry toimii Pohjois-Satakunnassa ja sen lähialueilla. Järjestämme pelejä ainoastaan julkisissa tiloissa, kuten esimerkiksi juhlapaikoissa, kylätaloissa, kahviloissa tai ravintoloissa. Kankaanpäässä yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa:

Punainen tupa

Meggala

Postelli

Lumiainen

Hauskoja ja hyödyllisiä käytännön järjestelyjä

Murhamysteeripäivällisten suunnittelu on vallan mukavaa puuhaa. Kun tilaat meiltä murhamysteeripelin, soitamme sinulle ja aloitamme juhlien suunnittelun kanssasi. Jotta voimme järjestää pelin, meille tärkeitä tietoja ovat esimerkiksi:

 • Missä haluat pitää murhamysteeripelin?
 • Montako henkilöä aiot kutsua peliisi? Paljonko teitä on yhteensä: montako miestä, montako naista? Näin käsikirjoittajamme tietävät kirjoittaa oikean määrän henkilöhahmoja peliin.
 • Haluatko liittää minimurhikseen ruokailun tai kahvituksen? Ruoan hankinta on sinun vastuullasi, mutta Tarinamestarien kanssa kannattaa neuvotella, miten ruokailu itsessään liitetään peliin.

Kannattaa muistaa, että kun peli alkaa, kaikkien pelaajien tulee olla pelipöydässä. Silloin ei voi olla keittiössä tekemässä ruokaa. Tee ruokailusta mahdollisimman rentouttava kokemus teille kaikille: Tarinamestarit neuvovat mielellään tässä asiassa ja kertovat, millä tavoin voivat pelipäivänä olla avuksi. Yhteistyöllä syntyy hieno pelipäivä tai -ilta!

 • Jos sinulla on kysyttävää pelistä tai sen järjestämisestä, vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Jos järjestät murhapäivällispelin esimerkiksi syntymäpäivien tai muun merkkipäivän kunniaksi, kerro meille, niin neuvotellaan, miten tärkeä päivä saadaan yhdistettyä minimurhikseen. 

Kutsut – tästä peli alkaa!

Kun olet tilannut ja maksanut pelin, Tarinamestarit ry lähettää sinulle kaikkien pelaajien kutsut postitse. Sinun tehtäväksesi jää jakaa ne muille pelaajille.

Kutsut on hyvä jakaa ajoissa, koska rooliasujen etsiminen on hauskaa ja siihen kannattaa varata aikaa. Rooliasuja voi etsiä kirpputorien ja lähipiirin vaatekaappien lisäksi naamiaistavaraa myyviltä yrityksiltä, kuten Punanaamiosta tai Marakatista, joilla on molemmilla myös verkkokauppa.

Mitä, jos joku ei pääsekään tulemaan?

Jos joku kutsumistasi pelaajista ei pääse tulemaan, kysele lähipiiristäsi, jos joku toinen tulisi hänen tilalleen. Jos pelaajien määrä muuttuu, Tarinamestareiden pitää tehdä muutoksia käsikirjoitukseen ja veloitamme muutosten tekemisestä alla olevan hinnaston mukaisesti. 

Jos ilmoitat meille pienestä muutoksesta (1 pelaaja) pelin osallistujamäärään…

 • 30–20 vuorokautta ennen tapahtumapäivää: Tarinamestarit ry veloittaa uusien pelaajien osallistumisesta saman osallistumismaksun kuin muiltakin pelaajilta tai maksaa takaisin pelistä pois jäävien osallistumismaksut, jos on ne jo maksettu. Jokaisesta pois lähtevästä tai peliin tulevasta pelaajasta veloitamme kuitenkin 20 €.
 • 21–8 päivää ennen tapahtumapäivää: osallistumismaksuja ei enää palauteta pois lähteviltä pelaajilta ja yhdistys veloittaa pois lähtevästä pelaajasta 30 €. Jokaisesta peliin tulevasta pelaajasta veloitetaan osallistumismaksun lisäksi 30 €.
 • 7 päivää ennen tapahtumapäivää tai myöhemmin: Tarinamestarit ry ei enää tee muutoksia käsikirjoituksiin, mutta voi mahdollisuuksien mukaan tarjota erikseen neuvoteltavasta lisämaksusta oman edustajansa tilaajan ryhmästä puuttuvien pelaajien tilalle. Yhdistys ei myöskään enää palauta osallistumismaksuja.

Murhamysteeripeleihin ja muihin rooleihin sidottuihin peleihin saa osallistua vain Tarinamestarien kanssa sovittu määrä pelaajia. Muuten meillä on pelipäivänä väärä määrä pelaajia ja peli ei toimi…

Voi ei – meidän pitääkin perua peli tällä kertaa! Vai voiko peliä siirtää?

Voit siirtää peliä helposti ja ilman lisäkuluja. Ota yhteyttä Tarinamestareihin mahdollisimman pian, niin sovitaan uudesta päivämäärästä. Jos olet jo varannut juhlatilan, muistathan ottaa juhlatilan omistajaan yhteyttä erikseen ja siirtää varaustasi heilläkin.

Sinulla on oikeus peruuttaa peli ilman erityistä syytä seuraavin ehdoin:

 • Mikäli tapahtuma perutaan vähintään 30 vuorokautta ennen tapahtuman alkua, perimme toimituskuluina 50 € per yritys/ryhmä.
 • Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vuorokautta ennen tapahtumaa, perimme peruutuskuluina 65 euroa per ryhmä.
 • Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen tapahtumaa mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtumaa, perimme peruutuskuluina 50 % tapahtuman hinnasta.
 • Jos peli perutaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tapahtumaa, Tarinamestarit ry:llä on oikeus periä koko tapahtuman hinta. 

Vakuutukset voimassa?

Murhamysteeripelissä ei juuri liikuta kuin ruokapöytään ja takaisin, mutta Tarinamestarien sopimusehtoihin kuuluu, että tilaajalla ja osallistujilla tulee olla palveluntarjoajan tapahtumaan osallistuessaan voimassa oleva täysajan tai vapaa-ajan tapaturmavakuutus tai matkavakuutus. Tilaajan yhteyshenkilön on tiedotettava tästä velvoitteesta kaikille osallistujille.

Peliin aina selvin päin – kiva pelihetki kaikille!

Tarinamestarit ry:n peleihin ei oteta mukaan päihtyneitä. Pelin vetäjällä on oikeus evätä päihtyneeltä asiakkaalta osallistuminen peliin.

Pelin aikana tilaajalla on mahdollisuus tarjota valintansa mukaan alkoholijuomia esimerkiksi ruokajuomina. Isommat määrät alkoholia kannattaa tarjoilla vasta pelin jälkeen. Kaikki murhamysteeripelit vaativat keskittymistä, ääneen lukemista, aktiivista osallistumista ja päättelykykyä: tämä onnistuu parhaiten selvin päin.

Tarinamestareilla on oikeus poistaa päihtynyt tai muuten häiritsevästi käyttäytyvä pelaaja pelistä ja tapahtumapaikalta. Osallistumismaksua ei tällöin palauteta pelistä poistetulle, ja koska murhamysteeripeli vaatii aina tietyn määrän pelaajia, Tarinamestarit tarjoavat joukostaan sijaisen loppupelin ajaksi 50 euron korvausta vastaan.

Pääset tutustumaan minimurhispeliin täältä.